Składniki:
- Bułka
- Liść sałaty
- 2 plastry pomidora
- 2 plastry cebuli
- Mały ogórek konserwowy
- Ser żółty 2 plastry
Składniki na kotlet
- Mięso mielone wieprzowe 100-120g
- Pól cebuli
- Ząbek czosnku
Składniki na sos:
- Ketchup 1 płaska łyżka
- Majonez 1 płaska łyżka
- Musztarda 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
- Podsmaż cebulę i dodaj ją do mięsa mielonego z ząbkiem czosnku.
- Uformuj kotlet i usmaż go.
- Przekrój bułkę i podpiecz ją na suchej patelni.
- Połącz ze sobą ketchup, majonez i musztardę. Posmaruj obie części bułki sosem.
- Na dolnej części bułki ułóż kolejno: mięso, ser, ogórki, cebulę, pomidora i sałatę.
- Przykryj drugą częścią bułki.